Behöver Ni evakuera på hög höjd vid brand, eller har Ni problem att rädda nödställd på högt belägen plats?

Vi har lösningen!!

 

V.Pro AB har besiktningspersonal som är certifierade av SKYLOTEC att utföra besiktningar på räddningsutrustning MILAN 2.0 POWER, MILAN 2.0 HUB, MILAN 2.0, MILAN med och utan ratt.

Vi har även certifierade instruktörer som får utbilda i MILAN räddningsutrustning som krävs av tillverkaren. Instruktörerna testas praktiskt och teoretiskt då olika scenarier skall lösas på en viss tid. Dessa tester utförs 1ggr per år för att få behålla sin instruktörsbehörighet från SKYLOTEC.

 

          Instruktör som utbildar i MILAN räddningsutrustning måste vara certifierad av SKYLOTEC pågrund av att det är en teknisk räddningsutrustning. 

          Besiktning skall utföras 1 ggr per år och dokumenteras i ett besiktningsprotokoll.

          Besiktning av MILAN räddningsutrustning som är förpackad i åldersbeständig förpackning (vakuumpåse) får endast utföras av behörig personal som fått utbildning av SKYLOTEC. Vid denna årliga besiktning kontrolleras vakuumpåsen så förpackningen är tät. 

          Räddningsutrustning som är förpackad i åldersbeständig förpackning skall skickas in till SKYLOTEC om förpackning öppnas eller underkänds vid den årlig besiktning av godkänd besiktningsman. Efter 10 år skall utrustningen skickas till SKYLOTEC oavsett om förpackningen är bryten eller ej för en stor besiktning och ompackning.

          Räddningsutrustning MILAN som används som övningssyfte(EJ FÖRPACKAD I ÅLDERSBESTÄNDIG FÖRPACKNING) skall besiktas minst 1ggr per år av godkänd besiktningspersonal som utför mindre(utvändigt) eller större(invändigt) kontroller beroende på slitage och intervall.

 

MILAN 2.0 är nya generationens Milan med flygplansaluminium. Denna har nu kullager på båda sidor för ökad säkerhet.

          MILAN 2.0 HUB (med ratt) ger möjligheten att kunna lyfta en eller två personer så man kan frigöra den skadade från det personen hänger i.

          MILAN 2.0 POWER (med ratt och pin) kan kombineras med MILAN skruvdragare så att det går att lyfta längre sträckor. Vid 100 kg går det att lyfta ca:50 meter på ett batteri.

Det går att byta batteri hängandes i utrustningen vid längre lyft med MILAN 2.0 POWER.

          MILAN 2.0 (ingen ratt) används enbart för evakuering neråt.

          Superstatic 9 mm rep används till Milan 2.0 och längd på repet köps till efter behov.

          Lyftkapacitet 260 Kg.

–      Hastighet 0,9 m/s.

 

Kontakta oss på V.Pro för utbildning eller besiktning så hjälper vi er.

Behöver ni köpa evakueringsutrustning, se priser här.

thomas.olofsson@verticalpro.se         Mobil: 0705-16 09 82