Skyrail skena (Skylotec)
Skyrail är ett system som kan monteras för rope access arbeten eller enbart för fallskydd. Systemet är certifierat enligt EN795/D.
Skyrail systemet är tillverkat av en stark och robust aluminiumlegering. En kullagrad löpare placeras i systemet som ditt fallskydd kopplas till. Ifall rope access arbeten skall utföras från skyrail måste systemet vara monterat för denna typ av arbete, och två löpare skall användas till primär och sekundärsystem.

När man kommer till en arbetsplats som har en skyrail, hur vet jag vad systemet får användas till?
Besiktningsskylten talar om ifall systemet är monterat enbart för fallskydd eller till rope access arbeten och fallskydd. Systemet kan monteras i tak, vägg eller i markinfästning.

skyrail bild1 

Skyline vajer (Skylotec)

SKYLINE-systemet är ett säkerhetssystem av rostfritt stål för horisontellt fallskydd. SKYLINE RUN (glidlås för vajer) kan anslutas och tas bort från vajern när som helst på systemet. Det fungerar utan några omkopplingar vid mellanliggande ankare och svängda sektioner.

SKYLINE-SYSTEMET har testats enligt DIN EN 795 / C: 2012 och CEN / TS 16415: 2017 för max. 4 personer.

Glidlås för vajer:

SKYLINE RUN (SL-100) och SKYLINE OVERHEAD RUNNER (SL-101-V) har en certifiering som uppfyller DIN EN 795 / C: 2012 för max. 1 person.

Material:

– Alla komponenter är i rostfritt stål

– ø 8 mm rostfri vajer

Förankring:

Förankring i olika konstruktioner som stål, betong, tegel, trä utförs med hjälp av lämpliga infästningsmaterial och strukturella beräkningar av relevant yta.

Placering:

Golv-, vägg- och överliggande installation

Antal användare:

Max 4 personer på hela systemet

Max. 14m för 4 användare

Max. 20m för 3 användare